Dagbeeld Infobunker Benedensas

Informatiebunker Benedensas met heden en verleden

Er is iets nieuws te zien in mijn woonomgeving! Een van de bunkers die sinds WOII het West-Brabantse landschap decoreren (bij Benedensas) is gerestaureerd en hangt nu vol met informatieborden over deze omgeving. Over het verleden uiteraard, zoals het hoe en waarom van de Waterlinie die eeuwen geleden gebruikt werd als verdediging tegen vijandige troepen uit het zuiden.

Maar ook over:
wandelen in de prachtige natuur rond Benedensas, dat kan trouwens regelmatig ook met een gids van Natuurmonumenten;
het A.M. de Jongmuseum met z’n beroemde Merijntje Gijzen;
activiteiten op en rond de Brabantse Wal;
gebiedsontwikkeling Waterpoort rondom het Krammer-Volkerak;
en de bunkers in West-Brabant.

En vergeet landelijk romantisch Benedensas zelf niet! Bij restaurant, huiskamercafe en theetuin Beneden Sas zit je heerlijk ontspannen voor een kop koffie/thee met zelfgemaakte taart, een drankje op het terras of een lunch/diner binnen of buiten in de tuin.
Het ‘bunker-infopunt’ is een van de eerste onderdelen van ‘t project West-Brabantse Waterlinie in Steenbergen. Verschillende organisaties als Natuurmonumenten, waterschap Brabantse Delta en bijvoorbeeld het A.M. de Jongmuseum in Nieuw-Vossemeer werken hieraan mee.

Boven op de bunker komt een uitkijkpunt. Van daaruit kun je het Volkerak en de Steenbergse Vliet zien.
Hopelijk is het begin 2016 gereed. Later krijgt het eiland van Benedensas nog een afmeersteiger.

juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2852 juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2855 juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2860 juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2863 juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2865 juni19 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2866juni dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-3725 juni dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-3761 juni dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-3696 juni dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-3800 juni dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-3767

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *