Dagbeeld Paradijs in de Marche

Wat een verrassing na het onweer en de regen. Je ogen open doen om 10 na 6, een blauwe hemel zien en vogels horen fluiten. En de zon schijnt! Dat is nog eens een goedemorgen. Snel aankleden, camera pakken en vlug naar buiten. Eerst een kleine wandeling heuvelop, het is echt prachtig hier en zo stil. Alleen de vogels maken geluiden en die zijn aangenaam. Je komt niets of niemand tegen. Het licht is zo mooi op een vroege ochtend. Nu is pas te zien dat er nog sneeuw ligt op sommige bergtoppen. Op de bloemen en het lange gras flonkeren dauwdruppels in het ochtendlicht. Het is werkelijk een paradijselijke omgeving. Bijzonder om hier te zijn en zo blij dat het nu ineens goed weer is!
Ik loop terug op het pad en ga de andere kant uit, op zoek naar de waterval. Halverwege het pad is het geluid van water te horen, dit is de goede weg. Verderop staan een aantal bijenkasten op rij gegroepeerd. Ik maak er een foto van op afstand, want ik durf niet zo dichtbij te komen. Ook hier is het stil.
Het pad maakt een bocht, er is een bruggetje en aan de rechterkant staat een idyllisch huis. Net voor het huis is rechts een pad dat leidt naar de waterval. Kan niet missen, je hoort het. Hij is niet groot en hoog, maar het water is wel ijskoud! De donkere kleur van de stenen, het witblauw van het water, het groen van de bladeren en het gefilterde licht van de zon, zorgen samen voor een geheimzinnige sfeer. Een cadeautje van moeder natuur. Op de terugweg gonst en zoemt het bij de bijenkasten, ook zij zijn wakker.
De campingbeheerder van Quattro Stagioni is gearriveerd. Zijn luide ‘Buongiorno’ klinkt net als van Roberto Benigni in de film La Vita e Bella. Ik hoor hem er in gedachten ‘Principessa’ achter zeggen. We laden de laatste spullen in de camper en vertrekken, uitgezwaaid door ‘Roberto’.
Iets verder ligt het stadje Sarnano, hier halen we verse broodjes en tanken daarna. We kunnen voorlopig verder rijden…

juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1809 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1819 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1825 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1830 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1837 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1852 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1865 juni26 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1880

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *