Dagbeeld Van Dalai Lama tot ecolabel…

Op de Dag van de Republiek voor de Italianen dalen we af van ‘onze’ berg in Carpegna en stranden in Pennabilli, waar bijna iedereen in de uitslaapmodus is na het festival. Een paar figuren slapen in hangmatten aan bomen in een park. Niet iedereen is slaperig, een groep wielrenners rijdt ons luidruchtig tegemoet. Het stadje dat net ontwaakt, oogt plezierig na de drukte van gisteravond. Hier woonde Tonino Guerra tot 2012, een bekende Italiaanse poëet en (scenario)schrijver, die dikwijls samenwerkte met de beroemde filmproducent Frederico Fellini.

Pennabilli is een prettige ontmoeting van katholicisme en boeddhisme. Zowel de vorige paus – die uit Duitsland – als de Dalai Lama, brachten een bezoek. Sporen hiervan vind je terug: uiteraard is er een katholieke kerk en boven op de berg staat een Tibetaanse klankschaal. Daar heb je een grandioos uitzicht over het dal in wel vijftig tinten groen. Na een ‘doppio espresso’ in het drukbezochte Caffe lopen we kriskras door smalle straatjes met foto’s die herinneren aan de winter van 2012. Met metershoge sneeuw…

Van Pennabilli gaan we naar een overnachtingplaats met ecolabel aan de Marecchia. De vriendelijke campingbeheerder Lorenzo bezorgt ons een mooie plek in deze parkachtige omgeving. Je wordt omringd door originele kunstwerken en hoort het aardige bruisen van de rivier. De overal aanwezige vlindersymbolen ontsprongen uit het creatieve brein van Tonino Guerra. ‘Dat was een oude vriend van mijn vader. Hij hielp met de artistieke en kunstzinnige kant van camping Da Quinto‘, vertelt Lorenzo. En dat is helemaal geslaagd!

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *