De Duitse herder, een hond om verliefd op te worden

De Duitse herder, een hond om verliefd op te worden

Als kind van een jaar of tien werd ik verliefd tijdens een logeerpartij bij mijn oma in Arnhem. Verliefd op een Duitse herder, een hond van een van haar vriendinnen die daar in de bosrijke omgeving woonde. Ik heb werkelijk geen idee of het een rasechte Duitse herder was, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Tijdens een wandeling mocht ik de hond aan de lijn houden. Ik herinner me nog het gevoel terwijl ik met hem tussen de bomen liep, ver genoeg verwijderd van de anderen op het wandelpad, zodat ik me samen met hem ‘alleen op de wereld’ waande. Het voelde super, vertrouwd ook, alsof ik hem al jaren kende. Wat heerlijk om zo’n maatje te hebben! Dat verlangen werd op school verder aangewakkerd. Daar las ‘onze meester’ wekelijks voor uit een boek over ‘Snuf de hond’, een Duitse herdershond, die in oorlogstijd spannende avonturen beleefde met zijn baasje.
Thuis kwam mijn hartenwens niet uit. ‘Die hond haal je maar in huis als je op jezelf woont’, was het argument van mijn ouders. Achteraf gezien best begrijpelijk, we woonden destijds in een stadse omgeving.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Amper twintig jaar was ik toen de eerste Duitse herder mijn leven binnen kwam stappen. Wonder boven wonder woonde ik toen zelf in een bosrijke omgeving, dicht bij de grens met België. Wat heb ik met hem genoten van al die wandelingen in het bos en op de Kalmthoutse heide! Intussen zijn we heel wat jaren verder. Veel is er gebeurd in mijn leven, ook is er veel veranderd. Na het bos werd de Randstad mijn woonomgeving. Die ruilde ik na ruim tien jaar graag in voor het platteland van West Brabant. Ook mijn beroep veranderde: van communicatiemedewerker naar fotograaf, met een liefde voor… dierenfotografie. Maar wat er in die jaren ook gebeurde, altijd bleef er een constante factor in mijn leven: de Duitse herdershond!
Een prachtig ras vind ik het: mooie honden, vrolijk, sterk, enthousiast, trouw, aanhankelijk, eigenwijs, speels, vriendelijk, leergierig, werklustig… Enfin, vul maar aan.
Op elk moment is de Duitse herder schitterend om te zien, of het nu een pup is, een volwassen, stoere hond of een grijzende senior. Elke leeftijd heeft zijn charme!

VDH
Meer weten, lezen en zien over Duitse herders? Dan raad ik je aan eens te beginnen op de website van de ‘Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden’, de VDH. Het is de oudste rasvereniging in Nederland die in 2017 haar 100e verjaardag viert!

FOTOSHOOT
Wil je ook foto’s laten maken van je hond? Of samen met jou?
Dat kan! Buiten – in jouw of mijn omgeving in natuurlijk licht – of binnen in de studio.
Stuur even een bericht om te laten weten wat je wensen zijn…

– De honden op de foto’s die je hieronder ziet, zijn trouwens niet allemaal van mij (de foto’s uiteraard wel;) –

160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-1561

160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-6490

160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-6500  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-6668  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-6735  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-6834  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-7663  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-7688  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-7854  160622 duitse herder_hond_dierenfotografie_beeldvlinder_tienke huisman_blog-7936

Share


2 reacties op “De Duitse herder, een hond om verliefd op te worden”

  1. Ingrid bonnaerens schreef:

    Prachtige foto’s van onbeschrijflijk mooie honden. Uw verhaal kan het mijne zijn. Ik verlangde naar een DH. ….vond wel dat ik vond dat ik dit niet mocht zolang ik werkte of ik een man had die thuis kon zijn. Dus, of je het kunt geloven of niet, ik heb 40 jaar gewacht op dit ‘wondertje….’overal gaat mijn beste vriend mee, ga zelfs nergens heen zonder haar, ze is trouwens mijn allerbeste vriend!!!! Ze is ‘ooi, slim én o zoooo lief! Het is het belangrijkste in mijn leven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *