Een fotoshoot met Ziva

Van de regen in de drup
Na twee keer uitstellen vanwege nat en slecht weer, gaan we deze middag toch op pad voor de fotoshoot met Ziva. Ook al regent het als ik van huis vertrek. Buienradar belooft dat het droog wordt… Ik heb er zin in: foto’s maken van Ziva. Ze is een zwarte labrador en houdt – net als veel van haar soortgenoten – enorm van zwemmen. De fotoshoot Ziva wil ik perse buiten doen, natuurlijk in de buurt van het water.

Aan het strand stil en verlaten
Als we uitstappen bij het strandje regent het nog steeds. Het is stil aan het water, geen recreant te zien, zelfs geen hond. Behalve wij en de mooie zwarte Ziva. Een prachtig en lief teefje van 3,5 jaar dat verlangend naar de bal kijkt. Daar wil ze graag achteraan. Op de eerste foto’s die ik maak zijn de frisse spetters van de motregen goed te zien, het geeft een speciaal sfeertje. Vandaag zit het niet mee, ook al wordt het langzaamaan droog, het is en blijft een zwaar bewolkte dag. Je zou de zon bijna achter de bewolking vandaan willen trekken. Ziva heeft daar geen last van.

Heen en weer met de bal
Enthousiast zwemt ze achter de weggeworpen bal aan en brengt hem terug voor een volgende gooi. Drijfnat poseert ze gewillig staand en zittend tijdens de hele fotoshoot, ze is zo braaf. Wat een lieve kop heeft ze! Vooral als ze haar tong een beetje uit haar bek laat hangen vind ik haar aandoenlijk schattig. In een uniek beeldmoment vang ik haar silhouet zwevend boven het water. Een bijna abstracte foto, heel apart. Af en toe laat de zon een klein lichtspoor door de bewolking schijnen. Slechts af en toe en heel kort, als een plaagstoot. Het is zoals het is, denk ik en ga vrolijk door met foto’s maken.

Op tijd stoppen
Na een fotoshoot van anderhalf uur is het genoeg voor Ziva, ze blijft rennen en zwemmen en we moeten er voor zorgen dat ze niet te vermoeid raakt. Vandaag dus geen zonnige fotoshoot en dat lag niet aan het model. Tijd om afscheid te nemen en terug te rijden met de beelden van Ziva in de camera. Eenmaal thuis breekt de zon door en schijnt daarna een paar uur volop; we waren gewoon te vroeg vandaag…

FOTOSHOOT
Wil je ook foto’s laten maken van je hond? Of samen met jou?
Dat kan! Buiten – in jouw of mijn omgeving in natuurlijk licht – of binnen in de studio.
Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!
Stuur even een bericht en laat me weten wat je wensen zijn…

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8262

Een fotoshoot met Ziva

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8268

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8280

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8364

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8374

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8412

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8424

160627 hond_ziva_labrador_beeldvlinder_tienke huisman-8520

Share


Eén reactie op “Een fotoshoot met Ziva”

  1. Marian schreef:

    Mooie foto’s van de labrador met water. Leuke foto ook van baas en hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *