Het gouden dametje

De derde keer dat we afspreken is raak: het is eindelijk stralend weer voor buitenfoto’s met het ‘gouden dametje’. Een breekbaar ogend hondje van dertien jaar met absoluut een eigen willetje. Ondanks haar hoge leeftijd kan deze pittige tante heel goed voor zichzelf opkomen en bijt van zich af als ze dat nodig vindt. Onze jonge, speelse Duitse herder heeft er best ontzag voor. Dat is leuk om te zien, hij voelt zo goed aan dat hij niet met haar kan dollen zoals met andere (jonge) honden. Op het veld dicht bij het huis gaan we foto’s maken van Sheira, zodoende besparen we haar een lange wandeling en kan ze haar energie steken in het ‘modellenwerk’.
Af en toe wankelt ze op haar tengere pootjes, maar als ze ervoor gaat staan zie je pas de kracht die in het hondje huist. Ze is dan ook een echte Engelse Staffordshire bulterriër. Het is een warme dag en al snel hangt haar tong uit haar bek. Het geeft Sheira een guitige uitstraling, het lijkt wel alsof ze je lachend aankijkt. Af en toe pauzeren we en geven haar lekkere hondenbrokjes, toevallig van hetzelfde merk dat ze thuis krijgt. En daar is ze meer dan dol op. Driftig stopt ze haar snuit in het zakje en eet ze allemaal op. Sheira poseert gewillig met haar vrouwtje alsof ze in de gaten heeft dat ze ook een beetje moet zorgen voor mooie beeldherinneringen, voor later. Met haar respectabele leeftijd is ze natuurlijk een gouden, oud dametje.
Ze geeft wel aan dat ze nog niet helemaal stokoud en versleten is: enthousiast apporteert ze een balletje en laat vroegere tijden herleven. Bijzonder voor zo’n bejaard klein hondje. Hopelijk kan haar vrouwtje nog een hele poos van haar genieten.
Ik ben blij dat ik met de fotoreportage van Sheira haar beeld onuitwisbaar mocht maken…

FOTOSHOOT
Wil je ook foto’s laten maken van je hond? Of samen met jou?
Dat kan! Buiten – in jouw of mijn omgeving in natuurlijk licht – of binnen in de studio.
Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!
Stuur even een bericht om te laten weten wat je wensen zijn…

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman-

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--2

 

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--5

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--6

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--7

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--4

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--8

160629 hond_sheira_beeldvlinder_tienke huisman--9

Het gouden dametje

Share


Eén reactie op “Het gouden dametje”

  1. Sytske schreef:

    Mooie foto’s Tien, dat zullen zeker mooie herinneringen blijven aan Sheira, aangezien ze ook een beetje ons hondje is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *