Dagbeeld langs de kust

De ringtone van m’n mobiel gaat af om 5:15, speciaal gezet om de zonsopkomst uit zee op de foto te zetten. Helaas wordt het hek niet geopend om 5:30 en dat hadden ze toch echt beloofd 🙁 Je kunt hier ook geen afspraken maken (Italianen) 😉 De foto’s maak ik toch, dan maar een beetje improviseren met het statief door het hekwerk. En dan terug slapen tot wel 8:30. Rustig ontbijten in de zon aan zee, een exclusief gevoel van luxe geeft dat, vind ik. De koffie smaakt goed daarna en tegen de middag stappen we op de fiets, richting het zuiden. In korte broek en t-shirt zonder mouwen. Iedereen die mij kent weet dat het dan goed warm moet zijn. Ze noemen de Ligurische kust dikwijls de bloemenriviera, maar hier in de Abruzzo hangt bijna continu een zoete geur als van bloeiende seringen; het verrast me dat je zo vlak aan zee geen zilte, zoute zeelucht ruikt.

Op het strand maken vissers hun vangst schoon en even verderop liggen een aantal vissersboten op het strand. Daartussen een eenzame zonaanbidder. We rijden Pineto voorbij en bij een groot wit/blauw gekleurd hotel dat de naam Hermitage draagt, en als enige torenhoog boven de andere bebouwing uitsteekt, draaien we om. Maken een fotostop even buiten Pineto bij Torre del Cerrano. De toren uit 1568 is gebouwd onder Alfonso Salazar in de periode van het Spaanse koninkrijk van Napels. Dat is niet bekend bij mij. Tegenwoordig doet het dienst als biologisch centrum, als ik het goed gelezen heb. Wat dat precies inhoudt kom ik vandaag niet te weten, het is gesloten.

juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-1988 juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2003 juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2005 juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2008 juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2017 juni29 dagbeeld_beeldvlinder_tienke huisman-2020

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *