Tarras als een wervelwind in ons leven

Tarras als een wervelwind in ons leven

‘Van een moment in het nu maak ik een beeldherinnering voor later.’
Dat zeg ik vaak als fotograaf, want momenten zijn vluchtig en gaan voorbij; herinneringen blijven.
Met deze waarheid werd ik kort geleden heftig geconfronteerd toen onze jonge Duitse herder van 10 maanden verongelukte. Het was een noodlottig ongeval op relatief korte afstand van ons huis. Het ene moment loop je vrolijk buiten met die heerlijke hond, het andere moment zit je huilend bij hem aan de rand van de weg na de botsing met de auto die hem raakte. Dood. Wat een verdriet, zo triest.

Veel vrienden en bekenden leefden met ons mee, getroost worden geeft heel veel emoties maar ook kracht. Tarras was als een wervelwind in ons leven, open, goudeerlijk, spontaan, enthousiast en sociaal. Een vrije geest; een echte hond. Soms bijna volwassen, maar meestal een nog onbesuisde puber. Wat heeft hij een indruk gemaakt en wat ben ik blij met de foto’s die ik van hem maakte tijdens zijn veel te korte leven. 

Bladerend door het foto-archief op mijn computer ga ik op zoek naar geschikte beelden voor een vergroting. Het laatste beeld zoals ik hem zag was rennend, op weg naar ons…
Zo’n foto maakte ik aan het eind van de zomer op het pas gemaaide graanland. Een beeld waarop hij bijna de lens van je camera binnenstormt. 

De keus valt snel op een afdruk op glas bij www.FotoOpGlas.nl. Dat vind ik mooi materiaal.
Ik kies een formaat van 40×60 cm en bestel heel makkelijk via de website. Meteen daarna krijg je een bevestiging en ook een link waarop je de voortgang van je bestelling kunt volgen. Goed geregeld.
Ondanks de drukke decembermaand wordt de afdruk op glas kort voor de kerstdagen netjes thuis afgeleverd, de kwaliteit is goed en de kleuren van de afdruk komen ook goed overeen met die op mijn beeldscherm. Prima!

Vanaf de schouw kijkt de beeltenis van Tarras ons weer aan. Ben er blij mee! 

1608-tarras_beeldvlinder_tienke-huisman

FOTOSHOOT
Wil je ook foto’s laten maken van je hond(en) of nest met pups? Eventueel samen met jou?
Dat kan! Buiten – in jouw of mijn omgeving in natuurlijk licht – of binnen op locatie of in de studio.
Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen!
Stuur even een bericht om te laten weten wat je wensen zijn…
Share


4 reacties op “Tarras als een wervelwind in ons leven”

 1. Esther de Groot schreef:

  Beste Tienke,

  je kent mij niet persoonlijk maar ik ben de vriendin van Angelique en Jeff, ik vind het echt heel erg dat Tarras is overleden, wat was hij een prachtige hond.

  Ik heb de foto’s gezien toen hij en Fenna met elkaar speelden en heb gezien hoeveel liefde er in die foto’s zitten.

  Zelf fotografeer ik ook al jaren en ik zie aan jouw beelden, want dat zijn het, de emotie ervan af springen!

  Je fotografeert duidelijk met je hart en de plaat van Tarras die met een oprecht gelukkige blik op jullie af komt is echt prachtig! Fijn dat jullie deze herinnering hebben en er elke dag van mogen genieten.

  Een heel mooi en gelukkig 2017

  Groetjes van Esther

 2. Tienke schreef:

  Dank je wel Esther voor je bericht en die lieve woorden.
  Tarras heeft een speciaal plekje in ons hart…
  Ook voor jou een mooi, gezond en fantastisch 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *